Primăria din Viena chestionată cu privire la practicarea jogging-ului în cimitire

Data actualizării: Data publicării:
Peter Alexander Public Laying Out
Foto: Gulliver/Getty Images

Poate fi folosit cimitirul ca loc pentru a face sportul? Pot fi folosite aleile sale pentru alergare? Poate acest lucru tulbura somnul de veci al defuncţilor? Sunt întrebări la care trebuie să răspundă Primăria din Viena după ce a fost primită o sesizare privind deschiderea a două piste semnalizate pentru jogging într-un cimitir, relatează agenția EFE, preluată de Agerpres.

Peter Alexander Public Laying Out
Foto: Gulliver/Getty Images

Biroul pentru Avocatul Poporului a primit joi o sesizare de la o doamnă care s-a plâns de prezenţa celor fac jogging în Cimitirul Central din Viena, subliniind că îi tulbură rugăciunile.

Gertrude Brinek de la acest birou a preluat cazul şi a sesizat primăria să-i furnizeze detalii cu privire la deschiderea celor două rute luna trecută în martie.

"Conform regulamentului urbanistic, acest teren este destinat cimitirului. Dacă se doreşte practicarea aici a jogging-ului atunci trebuie recunoscut ca parc, teren sportiv, sau zonă de agrement, ceea ce nu este cazul", a declarat Agnieszka Kern, purtătoarea de cuvânt a Avocatului Poporului, citată de Agerpres.

Surse ale Cimitirului Central asigură însă că prezenţa alergătorilor "nu tulbură în niciun fel somnul veşnic al defuncţilor", având în vedere că "alergatul este cea mai naturală şi mai silenţioasă mişcare". "De 15 ani se aleargă în cimitir şi până acum nu a existat nicio plângere", a declarat un purtător de cuvânt al cimitirului televiziunii ORF.

De fapt, noutatea o reprezintă marcarea traseelor, unul de 2 şi altul de 5 km, cu marcaje şi un sistem GPS, pentru a le indica celor care aleargă zonele din cimitir recomandate, sau cele care trebuie evitate.

Biroul Avocatului Poporului vrea totodată să afle de la primărie, dacă cimitirul, care doreşte ca la 25 mai să inaugureze oficial traseele, are autorizaţie pentru o asemenea activitate sportivă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri