Primarul Romei, un chirurg acuzat de corupție, s-a răzgândit: nu-și mai dă demisia

Data publicării:
ignazio marino -GettyImages-460156180

©FOTO: GULLIVER/GETTYIMAGES

Cred că am dat explicații suficiente în fața magistraților. Sunt sigur că nu am folosit niciodată banul public în scopuri private”, a dat asigurări primarul într-o conferință de presă.

În vârstă de 60 de ani, fost chirurg, Ignazio Marino și-a retras joi demisia – legea îi oferă această posibilitate, în termen de 20 de zile. Marino face parte din Partidul Democrat al premierului Matteo Renzi și este unul dintre politicienii cu cea mai scăzută popularitate din Italia.

El și-a prezentat demisia la 12 octombrie, după un nou scandal în care a fost implicat și care se referea la note de plată nejustificate.

Partidul Democrat al lui Matteo Renzi a anunțat că cei 19 consilieri pe care îi are în consiliul municipal vor demisiona în bloc pentru a-l forța pe Marino să plece de la Primărie. Demisia unei majorități a celor 48 de consilieri municipali ar antrena de facto demisia întregii municipalități și convocarea de alegeri. Marino s-a declarat vineri uluit de această decizie a partidului său, dar între primar și PD mocnesc de mai multe luni tensiuni. PD dorește plecarea sa, pentru a „spăla rușinea” în Capitală.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri