Primele concluzii ale anchetatorilor în cazul lui Michael Schumacher

Data publicării:
michael schumacher ski

Anchetatorii au văzut imaginile cu cele 2 minute înregistrate de camera video atașată pe casca lui Michael Schumacher. Ei au stabilit că pârtia era semnalizată corect și nici schiurile nu au fost de vină pentru acest accident.

El a coborât voluntar între două piste semnalizate, pe o pantă abruptă, nu a făcut manevre care să-i încetinească viteza și avea poziția normală a unui schior.

În anchetă nu există elementul că fostul pilot de Formula 1 ar fi încercat să salveze pe cineva, un copil, așa cum se zvonea până acum.

Ancheta continuă și concluziile finale sunt așteptate peste câteva săptămâni.

Şi-a pierdut echilibrul, după ce a lovit o stâncă se dezechilibrează şi loveşte cu capul o altă stâncă din apropiere. Stâncile de care s-a lovit se află la aproximativ opt metri de pârtie. Am văzut filmul, anchetatorii îl cunosc bine, este dificil pentru mine să spun în acest moment să spunem ce viteză a avut. În ceea ce priveşte normele franceze de respectare a semnalizărilor şi delimitărilor în cazul pârtiilor, din ancheta noastră a reieşit că acestea au fost respectate”, a spus Patrick Quincy, procuror.

Schiurile nu sunt cauza accidentului”, a precizat Stephane Bozon, camandantul jandarmeriei din Savoia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri