Sari la conținut

Primul proces pentru agresiunile sexuale comise la Koln în noaptea de Anul Nou a început la Dusseldorf

 

©FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

Acuzațiile contra bărbatului de 33 de ani includ agresiune sexuală, rănire fizică gravă și afectarea proprietății.

El este bănuit că a făcut parte dintr-un grup de 15-20 de bărbați care au încercuit și au pipăit o femeie în noaptea de Anul Nou în centrul orașului Koln, din vestul Germaniei.

O încercare a avocatului apărării de a obține amânarea audierii de luni ca urmare a lipsei tuturor elementelor cazului a fost respinsă de completul de judecată.

Peste 1.100 de plângeri au fost făcute la poliție și procuratură în urma unor agresiuni comise în noaptea de Anul Nou în mai multe orașe din Germania. Peste 480 din aceste plângeri se referă la fapte de natură sexuală, mergând de la hărțuire la viol.

Circa 120 de indivizi sunt anchetați de poliție, dar până acum doar doi cetățeni — marocanul al cărui proces a început luni și un algerian de 26 de ani — au fost puși sub acuzare oficial pentru agresiuni sexuale.

În luna februarie, trei bărbați — doi marocani și un tunisian — au fost condamnați de o instanță germană pentru comiterea de furturi în noaptea de Anul Nou.

Agresiunile produse în noaptea dintre ani în mai multe orașe germane au provocat o amplă dezbatere în Germania referitoare la modul de tratare a solicitanților de azil găsiți vinovați pentru infracțiuni și la capacitatea acestei țări de a-i integra pe cei 1,1 milioane de imigranți sosiți anul trecut.

Citiți și:

Trei suspecţi anchetaţi de poliţia din Koln. Au fost depuse peste 100 de plângeri pentru hărţuiri şi agresiuni

Raport al poliției germane: La Koln, situaţia din noaptea de Revelion a fost „haotică şi ruşinoasă”

Incidentele din Koln. Polițiștii fac dezvăluiri: Agresorii nu puteau comunica în limba germană. Printre ei erau nord-africani, dar și sirieni

Germania: Polițiști din Koln, investigați pentru că nu au împiedicat agresiunile din noaptea de Revelion

Prima reținere în cazul agresiunilor din Koln

Koln: Trei dintre cei 58 de suspecţi pentru agresiunile din noaptea de Revelion sunt refugiaţi

Poliția germană a difuzat fotografii cu bărbați suspectați de agresiuni sexuale la Koln