Primul târg de turism al anului, la Madrid. Care este oferta agențiilor din România

Data publicării:
targ turism madrid

Dansuri tradiţionale, delicii culinare, peisaje care îți taie respiraţia şi obiceiuri inedite, peste toate dai zilele acesta la Madrid. De mai bine de 34 de ani, capitala spaniolă atrage, în prima lună din an, mii de expozanti din domeniul turismului.

Sunt nu mai puțin de 164 de țări și regiuni reprezentate cu tot ceea ce au mai bun în acest domeniu.

Și România este prezentă cu un stand la acest târg. Organizatorii au mizat pe o combinație de culori deschise, verde si alb. Există 25 de standuri pentru firmele participante, panouri electronice pe care sunt prezentate imagini din România rurală, totul pe un fond muzical folcloric.

România pe piața spaniolă vinde cultură și vinde autenticitate. Încercăm să promovăm această diversitate pe care România o oferă”, spune Răzvan Filipescu, Președintele Autorității Naționale pentru Turism.

În plus, cei care vizitează standul României pot afla mai multe despre încondeiatul ouălor, mai ales că spaniolii ştiu foarte puţine lucruri despre România.

„Am auzit doar de castelul lui Dracula! De aceea mă voi duce în România pentru a mă informa în luna mai, am deja bilete cumpărate”, spune o vizitatoare.

Expozanţii români de la târg încearcă să exploateze tocmai această lipsă de informaţii şi le oferă potenţialilor turişti un circuit pe la mănăstirile din Moldova sau prin Maramureş. În plus, operatorii români au început să pună accentul şi pe pachetele city break promovate din ce in ce mai mult de oraşe precum Bucureşti, Sibiu sau Cluj.

Vor să cunoască Transilvania în primul rând, apoi încep să cunoască Bucureștiul, poate pentru că acolo a avut loc finala Europa League și se vorbește nult despre București și vor să cunoască Dracula și castelele. Vor să vadă munți, vor să vadă natură verde pentru că Spania, cu excepția nordului, nu e atât de verde și vor să vadă câte puțin din tot”, spune Cristian Calcișca, directorul Santiago Tour.

Anul trecut, România a atras doar 1,8 milioane de turişti străini, iar dintre aceştia trei sferturi sunt de fapt oameni de afaceri care se cazează în Bucureşti sau în oraşele mari.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri