Prințul Andrew, căzut în dizgrație, nu va primi o promovare militară de ziua lui

Data publicării:
andrew

Prinţul Andrew, care s-a retras din viaţa publică din cauza legăturilor sale cu finanţistul american Jeffrey Epstein, decedat anul trecut, a decis să renunţe la o promovare militară prevăzută pentru cea de-a 60-a sa aniversare, a anunţat vineri Palatul Buckingham.

Al optulea în ordinea succesiunii la tronul britanic, ducele de York, a cărui aniversare va fi celebrată pe 19 februarie, a fost puternic criticat pentru prietenia sa cu finanţistul american, acuzat că a exploatat sexual timp de mai mulţi ani minore înainte de a se sinucide în închisoare.

Însuşi prinţul Andrew este acuzat de către americanca Virginia Roberts, în prezent Giuffre, că a forţat-o de mai multe ori să întreţină relaţii sexuale - acuzaţii pe care acesta le neagă, scrie Agerpres. Abandonat treptat de companiile şi asociaţiile cu care a colaborat, ducele de York a anunţat în sfârşit lui noiembrie 2019 retragerea sa din viaţa publică.

"Prin convenţie, ducele de York trebuia să primească o promovare militară cu ocazia împlinirii a 60 de ani", a declarat o purtătoare de cuvânt a Palatului Buckhingham.

"În urma deciziei Alteţei Sale Regale de a se retrage din funcţiile sale publice (...), ducele de York a cerut Ministerului Apărării dacă această promoţie poate fi amânată până când Alteţa Sa Regală va reveni în viaţa publică ", a continuat purtătoarea de cuvânt.

Această decizie vine a doua zi după ce guvernul a anunţat că nu va înălţa steagurile pe clădirile oficiale pentru cea de-a 60-a aniversare a prinţului.

Ca o slabă consolare pentru ducele de York, clopotele de la Westminster Abbey vor bate în onoarea sa, aşa cum se întâmplă cu ocazia zilelor de naştere ale reginei Elisabeta a II-a, ale soţul ei, ducele de Edinburgh, ale copiii lor, dar şi ale prinţului William, ale soţiei sale, Kate şi ale copiii lor.

Editor: I. I. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri