Prințul Charles face o legătură între seceta din Siria și conflictul civil

Data publicării:
GettyImages-printul charles trist 1

 

 ©FOTO: GULLIVER/GETTYIMAGES

Într-un interviu acordat postului de televiziune Sky News care va fi difuzat luni seară și ale cărui extrase au fost preluate de mass-media britanice, prințul se referă la războiul civil sirian și cere guvernelor să adopte măsuri pentru a proteja planeta de schimbările climatice.

Interviul cu prințul Charles a fost înregistrat înainte de atentatele de la Paris din 13 noiembrie, care au fost revendicate de gruparea teroristă Statul Islamic. Moștenitorul tronului Marii Britanii, foarte activ în materie de teme legate de mediu, a subliniat că în urmă cu 20 de ani se vorbea deja că problema schimbărilor climatice ar putea provoca conflicte ca urmare a lipsei de resurse.

Întrebat dacă există o legătură între schimbarea climatică, conflict și terorism, Charles a răspuns: "De abia în ultimii ani Pentagonul a început să acorde atenție acestui subiect. Vreau să spun că este de mare impact ceea ce se întâmplă".

Fiul suveranei britanice obișnuiește să atragă atenția asupra problemelor mediului, iar în 2007 a înființat grupul The Prince's Rainforests Project, al cărui obiectiv este de a găsi soluții pentru a ajuta la salvarea pădurilor tropicale amenințate de schimbarea climatică. 

Prințul Charles preconizează să țină un discurs, pe 30 noiembrie la Paris, în deschiderea Conferinței ONU asupra schimbărilor climatice (COP21).

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri