Prințul Harry, noi dezvăluiri despre moartea Dianei. Ce nu l-a lăsat Prințul Charles să facă, imediat după ce a fost anunțat decesul

Data actualizării: Data publicării:
Printesa diana

Anul acesta, în data de 31 august, se vor împlini 22 de ani de la moartea Prințesei Diana. Channel 5, un post de televiziune britanic, a difuzat un documentar realizat recent, cu detalii noi despre ce s-a întâmplat și care a fost atmosfera la Palatul Buckingham, imediat după tragica veste care a îndoliat o lume întreagă.

Iubită peste tot în lume, Diana ajunsese cunoscută drept Prințesa Inimilor, milioane de oameni fiind impresionați de bunătatea ei și actele caritabile pe care le-a făcut de-a lungul vieții.

În documentarul de pe Channel 5 sunt citați atât Prințul Harry, cât și jurnalistul Richard Key, bun prieten al Dianei.

„Unul dintre cele mai dificile lucruri pentru un părinte este să le spună copiilor lui că celălalt părinte a murit. Cum te descurci cu asta nu ştiu. Dar el a fost acolo pentru noi. A fost unul din doi care a rămas şi a încercat să facă ce a putut pentru a se asigura că suntem protejaţi“, a spus Prinţul Harry.

Prințul Harry avea aproape 13 ani când a trecut prin evenimentul care l-a marcat profund și i-a schimbat destinul pentru totdeauna. Acesta a povestit că, inițial, nu a vrut să accepte moartea mamei lui. Apoi a urmat depresia.

Harry a dezvăluit și un detaliu necunoscut până în prezent. Acesta a vrut să plece la Paris, alături de Prințul Charles, pentru a recupera trupul neînsuflețit al mamei lui, însă tatăl lui i-a interzis categoric acest lucru.

„Charles a luat decizia să plece la Paris pentru a aduce înapoi trupul Dianei. A fost o mişcare surprinzătoare şi îndrăzneaţă. Era un fost soţ, nu avea niciun drept să fie acolo, spre deosebire de tatăl sau fiii ei. Charles a vrut să ia avionul regal spre Paris, dar Regina nu a permis acest lucru. Prioritatea Reginei şi a Prinţului Charles erau băieţii. Charles s-a luptat mai mult pentru Diana în acel moment decât a luptat pentru ea când încă se afla în viaţa lui“, a dezvăluit Richard Kay.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri