Profețiile copilotului morții: „Pun la cale ceva oribil, care nu va fi uitat niciodată”

Data publicării:
iubita lui lubitz

FOTO: Bild.de

Copilotul pare să fi fost un maestru al disimulării. Își ascundea perfect cele mai negre gânduri și a reușit să o sperie așa de tare pe fosta sa iubită, încât aceasta a decis să-l părăsească, relatează The Daily Mail, care citează dezvăluirile fetei făcute cotidianului german Bild.

Declarațiile acesteia vin să întărească ideea că pilotul își ascunsese condiția medicală ce l-ar fi împiedicat să se afle la manșa unui avion.

Lubitz era tulburat, rătăcit, spune fosta sa parteneră. Anul trecut, el i-ar fi mărturisit: „Într-o zi, am să fac ceva ce va schimba întregul sistem și atunci toți îmi vor ști numele și nu-l vor mai uita”. Când fata a auzit de prăbușirea zborului Germanwings, marți, și-a adus aminte de cuvintele lui Lubitz. I-au răsunat în cap ca o bandă repetându-se obsesiv. „N-am înțeles niciodată ce voia să spună, dar acum îmi dau seama”, a declarat fosta iubită a copilotului.

Cei doi au fost împreună șapte ani și au locuit într-un apartament cochet de la periferia Dusseldorfului.

Au existat informații că cei doi erau logodiți și că intenționau să se căsătorească anul viitor, dar problemele personale și comportamentul ciudat ale lui Andreas Lubitz deveniseră atât de grave, încât fata s-a speriat și a decis să-l părăsească.

Lubitz ar fi comandat două automobile Audi noi pentru ei chiar înainte de tragedie, într-o ultimă încercare disperată de a o recâștiga. Se pare însă că fata i-a refuzat cadoul, așa că numai o mașină a fost livrată.

Numele iubitei nu a fost dat publicității. Bild o identifică doar cu prenumele și o inițială, Maria W. Are 26 de ani și este stewardesă. Anul trecut, timp de cinci luni a zburat alături de iubitul său în Europa. În mod sigur poliția va dori să o interogheze.

Presa a mai aflat că Lubitz era familiarizat cu regiunea din Alpii francezi în care a prăbușit Airbus-ul A320, întrucât făcuse acolo cursuri de parapantă.

Înainte să devină pilot, lucrase un an ca însoțitor de bord și era tachinat de colegi pe tema asta. Unii îl porecliseră „Andi Tomato” - referindu-se la sucul de roșii, popular printre pasageri. Era obsedat de fitness și își dorea cu disperare să devină pilot încă de când era mic. Se trăgea dintr-o familie bună. Tatăl este om de afaceri, iar mama profesoară de pian.

Citiți și:

Dezastrul A320. Secretele ucigașe ale copilotului

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri