Promotorii Brexit, puși la zid. Juncker: Oamenii aceştia nu sunt patrioţi, sunt nişte eroi penibili

Data publicării:
jean claude juncker

Ieşirea timpurie din scenă a principalilor doi susţinători ai Brexitului, Boris Johnson şi Nigel Farage, pune întreaga clasă politică din Marea Britanie într-o situaţie delicată. În plus ridică semne de întrebare asupra capacităţilor reale ale taberei Brexit de a înfăptui voinţa poporului.

„Cei care, ieri, erau eroii strălucitori ai Brexit-ului au devenit eroii penibili de astăzi. Aceşti oameni nu sunt patrioţi. Patrioţii nu părăsesc corabia în vremuri tulburi. Ei rămân la bord”, a spus președintele Comisiei Europene.

„Nu înțeleg de ce tabăra Brexit are nevoie de luni de zile înainte de a ști ce să facă. Eu credeam că au un plan. În loc să elaboreze un plan, ei părăsesc corabia”, a adăugat el.

„Susținătorii Brexit-ului mă fac să mă gândesc la șobolanii care părăsesc o corabie care se scufundă”, a spus și șeful eurodeputaților liberali, belgianul Guy Verhofstadt.

Retragerea lui Nigel Farage a stârnit cele mai multe reacţii. Şi-a justificat demisia de la conducerea partidului UKIP prin faptul că ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană a fost obiectivul intrării sale în politică şi acum, că l-a atins, nu mai are nicio altă provocare.

Opinia publică a fost extrem de critică. A făcut înconjurul lumii comentariul vehement al actorului austriac Christoph Waltz, laureat a două premii Oscar.

Era de aşteptat ca şobolanul-şef să fugă de pe corabia care se scufundă. Au încercat să prezinte o retragere eroică, dar în realitate este acceptarea înfrângerii. Şi-a băgat coada între picioare şi, aşa cum fac şobolanii, a părăsit nava în derivă. Asta ne arată ce ticăloşi sunt aceşti oameni incapabili să-şi asume responsabilitatea pentru propriile acţiuni. Este de neconceput prostia lor abisală”, a spus Christoph Waltz.

Reacţiile au fost nenumărate şi pe reţelele de socializare, unde internauţii s-au întrebat în ce direcţie va merge căsnicia lui Nigel Farage după Brexit, având în vedere că soţia lui este cetăţean german.

Fostul primar al Londrei, Boris Johnson, și eurodeputatul Nigel Farage au fost cei mai vizibili susținători ai ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană. Boris Johnson a anunțat că nu va candida la președinția Partidului Conservator, ca succesor al premierului David Cameron, iar Nigel Farage și-a anunțat demisia de la conducerea UKIP, motivând că vrea să se ocupe de viața personală.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri