Protest cu ouă sparte. Fermierii francezi sunt nemulțumiți de preţurile mici

Data publicării:
oosparte

Fermierii din Bretania au ajuns la capatul răbdării şi preferă să arunce ouăle pe străzi în loc să le vândă la preţuri foarte mici. În semn de protest, ei au descărcat un camion plin cu ouă chiar în faţa unui birou de colectare a impozitelor. De câteva luni, fermierii francezi se plâng de scăderea drastică a preţului la ouă, din cauza supraproducţiei.

Sunt în faţa prăpastiei. Prăpastie în sensul că nu ştim cât vor valora mâine ouăle. Astăzi, am vândut cu 3 euro sub preţul de producţie. Până acum, vorbim de 1,5 - 2 euro, dar astăzi am vândut cu 3 euro sub preţ. Astăzi am pierdut 3.000 de euro”, spune un fermier.

Oamenii spun că preţurile actuale nu acoperă cheltuielile de producţie şi nici nu le permit să facă investiţii în afacerea lor. Potrivit unei directive europene, care a intrat în vigoare în ianuarie anul trecut, crescătorii trebuie să asigure condiţii bune păsărilor.

Da, este un strigăt după ajutor. Nu vom rezista mult timp aşa. Este o chestiune de săptămâni pentru această industrie, până va exploda. Trebuie să găsim o soluţie acum”, adaugă fermierul.

Fermierii din Bretania le-au cerut colegilor din alte regiuni ale Franţei să recurgă la o formă de protest asemănătoare pentru a sensibiliza guvernul de la Paris.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri