Protest în Belgia, după moartea unui tânăr de culoare aflat în custodia poliției. Mașina regelui, atacată cu pietre

Data actualizării: Data publicării:
Protest în Belgia, după moartea unui tânăr de culoare aflat în custodia poliției. Mașina regelui, atacată cu pietre
Protest în Belgia, după moartea unui tânăr de culoare aflat în custodia poliției. Mașina regelui, atacată cu pietre. Foto: Profimedia Images

Mașina regelui Belgiei a fost lovită cu pietre, în timpul unui protest care a avut loc aseară la Bruxelles. Sute de oameni au ieșit în stradă după moartea unui tânăr negru de 23 de ani, în custodia poliției, relatează BBC.

Suveranul tocmai trecea prin zonă și a devenit o țintă pentru protestatarii violenți. Aceștia au mai vandalizat vitrine și au incendiat o secție de poliție.

Forțele de ordine au folosit tunurile cu apă pentru a dispersa mulțimea. Patru polițiști au fost răniți și mai mulți demonstranți au fost arestați.

Potrivit poliției, aproximativ 500 de persoane s-au strâns miercuri în apropierea secției de poliție Bruxelles-Nord după moartea unei persoane identificate în mass-media belgiană ca Ibrahima B.

Oficialii spun că tânărul și-a pierdut cunoștința după ce a fost dus la o secție de poliție și a fost transportat la spital, unde a murit la puțin peste o oră după arestare.

Motivele morții sale rămân neclare, dar poliția a deschis o anchetă în acest caz, potrivit parchetului din Bruxelles.

Miercuri după-amiază, protestatarii au mers la secția de poliție, cerând adevărul despre moartea tânărului, înainte ca manifestarea să devină violentă.

Ministrul de interne Annelies Verlinden a condamnat evenimentele de miercuri, pe care le considerăabsolut inacceptabile” și a încercat să dea asigurări că adevărul va ieși la iveală.

„Vom urmări acest lucru și, dacă este necesar, vom lua măsurile necesare pentru a condamna, de asemenea, abaterile comise de poliție. Dar astăzi nu există niciun motiv pentru a face acest lucru și, prin urmare, cu siguranță nu există niciun motiv pentru acest tip de violență”, a spus Verlinden.

Editor : Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri