Protest la Budapesta faţă de legea privind orele suplimentare de muncă

Data publicării:
protest budapesta twitter
Protest la Budapesta fata de legea sclaviei

Câteva mii de persoane au protestat la Budapesta sâmbătă faţă de o nouă lege privind orele suplimentare la locul de muncă, supranumită "legea sclaviei", scrie Reuters.

Mărşăluind prin centrul Budapestei în spatele unui banner pe care scria „Ne-am săturat”, protestatarii au fluturat steagul Ungariei şi pe cel al Uniunii Europene în drum spre punctul central al protestului, la Castelul Buda.

„Ignoră total ce spunem şi ce dorim, ceea ce este iritant”, a declarat Lajos Kovacs, unul dintre protestatari.

Fidesz, partidul aflat la guvernare şi condus de premierul Viktor Orba, a  trecut prin parlament legea care permite angajatorilor să le ceară angajaţilor să lucreze până la 400 de ore suplimentare pe an.

Orban a declarat că legea este în interesul angajaţilor care au posibilitatea legală de a lucra suplimentar într-o perioadă dificilă din punct de vedere economic.

Un sondaj al Zavecz Research publicat în această săptămână a arătat că susţinerea faţă de Fidesz a scăzut cu trei puncte până la 32% la sută în ianuarie, dar chiar şi aşa, partidul se menţine înaintea rivalilor.

Partidul naţionalist Jobbik beneficiază de 11% dintre votanţi iar socialiştii au 7% conform sondajului, care a arătat că o treime dintre cei intervievaţi nu au o preferinţă pentru un anume partid.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri