Proteste violente la Kiev. Oamenii au cerut reluarea negocierilor cu Uniunea Europeană

Data publicării:
kiev 1

Peste 100.000 de oameni au ieşit pe străzile Kievului, după ce autorităţile au decis să amâne semnarea acordului de asociere cu Uniunea Europeană. "Vrem să trăim în Europa" şi "Ucraina face parte din Europa" - sunt doar câteva dintre mesajele înscrise pe pancartele afişate de manifestanţi. Oamenii cer demisia Guvernului şi reluarea negocierilor cu Uniunea Europeană.

Incidentele au izbucnit după ce protestatarii au încercat să rupă cordonul format de poliţişti în faţa guvernului. Manifestanţii au aruncat cu pietre în forţele de ordine, care au răspuns cu gaze lacrimogene şi lovituri de baston. Ostilităţile au durat mai bine de o jumătate de oră.

În cele din urmă, protestatarii s-au retras şi au continuat marşul prin centrul capitalei ucrainene, fără alte incidente. Spre seară, zeci de manifestanţi au instalat corturi în centrul Kievului. Oamenii sunt hotrâţi să rămână în stradă până când negocierile cu Uniunea Europeană vor fi reluate.

Demonstraţiile au început încă de vineri la Kiev, dar şi în alte mari oraşe ale Ucrainei, după ce autorităţile au renunţat la semnarea acordulului de asociere cu Uniunea Europeană. Protestatarii acuză regimul preşedintelui Viktor Ianukovici că a cedat presiunilor Rusiei, în vederea aderării Kievului la o uniune vamală alături de ţări din fosta Uniune Sovietică.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri