Rasism alimentat de Ebola, în Italia: o femeie din Guinea a fost agresată, iar unei fetițe i s-a interzis să mai vină la școală

Data publicării:
ar

Arhivă, transport public în Roma. Foto: Guliver/GettyImages 

Fataomata Sompare, în vârstă de 26 de ani, se afla într-un autobuz din Roma, când a fost atacată de un grup de persoane care i-au cerut să coboare, întrucât este infectată cu Ebola.

Tânăra a fost salvată în urma intervenţiei altor călători, iar ulterior a fost transportată la spital, cu multiple răni. Avocatul tinerei a depus o plângere în urma incidentului, potrivit cotidianului Il Messaggero, citat de Mediafax.

Pe de o altă parte, o fetiţă în vârstă de trei ani nu a mai fost primită la grădiniţă, la Roma, după o vacanţă împreună cu părinţii în Uganda, de teamă că ar fi contractat virusul Ebola. Fetiţei i s-a interzis să revină la grădiniţa din Fiumicino în urma unui protest al părinţilor celorlalţi copii, care şi-au exprimat temerea că ar fi contractat virusul Ebola.

Ministrul italian al Sănătăţii a calificat drept nejustificată şi îngrijorătoare reacţia părinţilor în acest caz.

Un incident asemănător a avut însă loc la începutul lunii într-o şcoală din nord-vestul Angliei, unde unui copil din Sierra Leone i-a fost interzis accesul la orele de curs în urma unor solicitări din partea părinţilor celorlalţi elevi.

Febra hemoragică Ebola a provocat moartea a 4.877 de persoane din 9.936 de cazuri înregistrate în şapte ţări (Liberia, Sierra Leone, Guineea, Nigeria, Senegal, Spania şi Statele Unite), potrivit celui mai recent bilanţ publicat miercuri de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Citiți și:
Viaţa trăită cu frica de Ebola. Din cauza epidemiei, oamenii din Liberia şi-au schimbat total obiceiurile
Halloween 2014: Costume de protecţie şi jucării Ebola, profit cu scandal
Povestea apariției Ebola, spusă de unul dintre medicii care a descoperit virusul în 1976
 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri