Răsturnare de situație în cazul bărbatului care a încercat să se vaccineze într-un braț din silicon: Și-a făcut cu adevărat vaccinul

Data publicării:
Un cadru medical vaccinează o femeie.
Vaccin împotriva COVID-19. Foto: Profimedia

Medicul stomatolog din Italia care a încercat să se vaccineze anti-COVID într-un braț fals din silicon spune că între timp și-a făcut vaccinul și că acesta este „cea mai bună armă împotriva acestei boli groaznice”. El a explicat și de ce a mers cu brațul fals la centrul de vaccinare, potrivit The Guardian.

Dr Guido Russo riscă posibile acuzații de fraudă pentru că a folosit un braț din silicon atunci când a mers la un centru de vaccinare din orașul Biella. Aceasta, în condițiile în care autoritățile din Italia le-au cerut medicilor și asistentelelor să se vaccineze împotriva COVID-19.

Proteza care imita braţul era foarte bine făcută, însă culoarea şi senzaţia la atingere au stârnit bănuielile asistentei responsabile cu administrarea vaccinului.

Ea l-a rugat pe bărbat să-şi scoată cămaşă şi a descoperit atunci subterfugiul. El i-a cerut asistentei să pretindă că nu a văzut nimic, lucru pe care ea l-a refuzat, a scris pe Facebook Alberto Cirio, președintele din Piemonte, regiunea italiană în care s-a petrecut întâmplarea.

Russo a spus că nu a încercat să înșele guvernul și că gestul său a fost un protest față de vaccinarea obligatorie a personalului medical și că a doua zi a mers din nou la centrul de vaccinare, de data aceasta pentru a se imuniza în mod real.

„Cred că în acest moment vaccinul este singura armă pe care o avem împotriva acestei boli groaznice, dar ar trebui să existe o libertate de alegere”, a spus Russo.

La fel ca ţările vecine, Italia se confruntă cu o recrudescenţă a pandemiei de coronavirus. În prezent, aproximativ 85% din persoanele de peste de 12 ani sunt vaccinate cu schema completă.

De luni a intrat în vigoare „super-certificatul verde”, eliberat doar persoanelor vaccinate anti-COVID cu schema completă şi celor care au trecut prin boală. Noul document permite accesul în restaurante, baruri, cinematografe, teatre şi alte locuri de agrement.

Certificatul sanitar tradiţional, care poate fi obţinut şi în baza unui test antigen sau PCR, rămâne în continuare valabil pentru a merge la locul de muncă.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri