Răsturnare de situație în cazul celor cinci informaticieni români plătiți prea puțin în Elveția

Data publicării:
firmenich-1

FOTO: Tribune de Geneve

Cei cinci lucrau la site-ul din Meyrin (cantonul Geneva) al companiei Firmenich – una dintre cele mai mari din lume în materie de parfumuri - fiind angajați, însă, de o companie braziliană, Stefanini, ale cărei servicii fuseseră subcontractate de grupul elvețian.

Cazul angajaților români fusese reclamat la o comisie specială de muncă de către o uniune sindicală și a fost deschisă o procedură de reconciliere.

Cazul a cinci informaticieni români plătiți cu (numai) 800 de euro scandalizează Elveția și relansează dezbaterea asupra imigrației

Acuzată de dumping salarial, societatea braziliană a ajuns la un acord de principiu cu această comisie specială al cărei rol este să pună în aplicare măsuri de protejare a salariaților elvețieni.

În urma audierilor, comisia a constatat că Stefanini nu a încălcat legislația, a fost de bună-credință și a colaborat cu autoritățile. Societatea Stefanini s-a angajat să respecte salariile uzuale din Elveția, dacă va angaja și alți salariați detașați.

Inginerii români plătiți sub standardul elvețian fuseseră angajați ca salariați detașați pentru o perioadă temporară de 90 de zile.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri