Rata infectărilor în rândul elevilor germani de 5-14 ani, dublă faţă de cea a ansamblului populaţiei

Data publicării:
Elevi cu mască, în clasă.
Rata infectărilor în rândul elevilor germani de 5-14 ani, dublă faţă de cea a ansamblului populaţiei. Foto: GettyImages

Şcolile din Germania riscă să fie închise din nou ca urmare a ratei ridicate a cazurilor de COVID-19 în rândul elevilor, indicator care în segmentul de vârstă 5-14 ani este dublu faţă de cel al ansamblului populaţiei germane, relatează miercuri agenţia EFE.

O situaţie asemănătoare, dar cu incidenţe mai mici, a condus anul trecut la închiderea instituţiilor de învăţământ. „De data aceasta trebuie să facem totul pentru a evita închiderea şcolilor”, a declarat preşedintele Asociaţiei Germane a Profesorilor (DL), Heinz-Peter Meidinger.

Acesta a propus ca măsuri testarea extinsă, echiparea sălilor de clasă cu filtrele de aer deja promise, dar care încă nu au sosit peste tot, şi folosirea obligatorie a măştilor.

Riscurile pentru cadrele didactice sunt relativ reduse, dat fiind că în Germania 95% dintre profesori sunt vaccinaţi anti-COVID-19, problema fiind riscul de infectare a adulţilor cu care copiii au contact acasă, a subliniat Meidinger.

Germania a înregistrat miercuri un record de infectări zilnice de la începutul pandemiei, fiind confirmate 52.826 de noi cazuri de COVID-19. Incidenţa la şapte zile a urcat la 319,5 infectări la 100.000 de locuitori, iar în segmentul de vârstă 5-14 acest indicator este de 658,8, informează EFE, potrivit Agerpres.

Cancelarul în exerciţiu Angela Merkel a vorbit despre o evoluţie dramatică a pandemiei în Germania şi le-a cerut celor care încă nu s-au vaccinat să o facă. Procentul populaţiei germane vaccinate anti-COVID-19 cu schema completă este de 67,6%, dar se observă o stagnare în campania de vaccinare.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri