Sari la conținut

Rata şomajului în Italia a atins cel mai ridicat nivel înregistrat vreodată

 

Premierul italian Matteo Renzi

Analiştii consultaţi de Bloomberg mizau pe o urcare a ratei şomajului la 13,3%.

În ceea ce priveşte rata şomajului în rândul tinerilor cu vârste între 15 şi 24 de ani, aceasta a avansat de la 43,3% în octombrie la 43,9% în noiembrie, potrivit datelor prezentate miercuri de Institutul italian de Statistică (Istat), scrie Mediafax.

Numărul şomerilor din Italia se ridică la 3,45 de milioane de persoane în luna noiembrie, conform datelor Eurostat publicate tot miercuri.

Pentru luna octombrie, Istat a revizuit estimarea iniţială de la 13,2% la 13,3%.

"Etapa de scădere a economiei italiene este estimată să se încheie în următoarele luni, pe fondul semnalelor pozitive referitoare la creşterea cererii la nivel naţional. Cu toate acestea, condiţiile de pe piaţa muncii rămân dificile, în condiţiile în care rata şomajului creşte", se arată într-un raport al Istat din 30 decembrie.

În schimb, în Germania, rata şomajului a coborât în decembrie pentru a treia lună consecutiv, la 6,5%, marcând cel mai scăzut nivel din peste două decenii, de când Agenţia Federală a Muncii colectează astfel de date. Numărul şomerilor a coborât cu 27.000, la 2,84 de milioane în decembrie, potrivit datelor Agenţiei.

În ceea ce priveşte rata şomajului în zona euro, aceasta s-a menţinut la 11,5% în luna noiembrie, potrivit Eurostat.