Reacția Poloniei la propunerea UE de a tăia din fondurile pentru statele care nu respectă statul de drept

Data actualizării: Data publicării:
Beata Szydlo, fost premier al poloniei
Beata Szydlo, fost premier al Poloniei, se numără printre cei șase foști șefi ai executivului din Polonia care au fost aleși europarlamentari la scrutinul din 26 mai Foto: Guliver/Getty Images

Premierul polonez, Beata Szydlo, consideră că propunerile de a sista acordarea de fonduri europene unor țări membre contravin tratatelor care guvernează blocul comunitar, relatează Agerpres.

British Prime Minister David Cameron Attends European Council Meeting Following The UK's Decision To Leave The EU
Beata Szydlo /Foto: Gulliver/Getty Images

Potrivit unui document consultat de Reuters, guvernul german a avansat unele propuneri de blocare a accesului la fonduri europene pentru țările care nu îndeplinesc standardele UE în domeniul statului de drept.

Documentul, de șapte pagini, are drept scop de a ghida demersul Berlinului la apropiatele negocieri ale Bruxellesului privind schimbările de după 2020 la sistemul prin care UE susține dezvoltarea statelor membre mai sărace.

„Propunerile de a refuza fonduri structurale pentru anumite state membre contravin pur și simplu tratatelor UE'”, a declarat Beata Szydlo presei, răspunzând unei întrebări pe această temă.

Reuters amintește că Executivul comunitar a inițiat o procedură în legătură cu respectarea de către guvernul Szydlo a standardelor statului de drept.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri