Reacţia Scoţiei la noul premier britanic: Brexit-ul nu ni se aplică

Data publicării:
nicola sturgeon GettyImages-542344510
Nicola Sturgeon. Foto: Guliver / GettyImages

Foto: Gulliver / Getty Images

„Theresa May a spus că, pentru ea, Brexit înseamnă Brexit. Respect faptul că are acest mandat întrucât Anglia și Țara Galilor au votat pentru ieșirea din Uniunea Europeană, dar vreau să precizez că acest mandat nu se aplică Scoției, care a votat în mod hotărât pentru rămânerea în UE”, a declarat Nicola Sturgeon, la Londra, într-o întâlnire cu presa străină.

„Eu însămi am mandatul de a respecta dorința scoțienilor, găsind o cale de a menține Scoția în interiorul UE sau protejându-ne relația cu Uniunea”, a continuat premierul scoţian.

Nicola Sturgeon a spus şi că speră că Theresa May va „respecta modul în care a votat Scoția”. S-a declarat, în schimb, „profund dezamăgită” de afirmația noului premier britanic, potrivit căreia nu le oferă garanții cetățenilor europeni care trăiesc în Marea Britanie că pot rămâne în această țară.

În ce privește Scoția, Nicola Sturgeon a afirmat că „problema independenței este, cu siguranță, pe masă”, dar şi că a constituit un comitet de experți „juridici, economici și diplomatici” care se va reuni pentru prima dată joi, la Edinburgh. Acesta are misiunea să o sfătuiască în privinţa negocierilor legate de Brexit.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri