Reacții dure după atacul cu rachete din Mariupol. B. Obama: Vom continua să creștem presiunea asupra Rusiei

Data publicării:
obama rusia

Miniştrii de Externe din Uniunea Europeană se vor întâlni, joi, într-o reuniune de urgenţă, pentru a stabili un răspuns comun la aceste noi agresiuni. NATO a cerut Rusiei să nu mai acorde nici un fel de sprijin rebelilor, însă Moscova continuă să nege orice implicare.

Mariupol este port la Marea Azov şi are o importanţă vitală pentru exporturile ucrainene. În urma atacului, Consiliul de Securitate al ONU s-a reunit de urgenţă la cererea Ucrainei.

Deşi majoritatea membrilor consiliului au susţinut o declaraţie comună care condamna declaraţiile tot mai războinice ale rebelilor, Rusia s-a opus prin veto adoptării documentului.

Răspunsul Statelor Unite nu s-a lăsat aşteptat. „Suntem extrem de îngrijoraţi din cauza recentei încălcări a încetării focului realizată de separatişti cu sprijin rusesc, cu echipament rusesc, cu finanţare din Rusia, care au beneficiat de antrenament acolo şi de sprijinul trupelor ruseşti. Vom continua să avem aceeaşi abordare pe care am avut-o în trecut, adică să creştem presiunea asupra Rusiei”, a declarat Barack Obama, preşedintele Statelor Unite.

Peste 5.000 de oameni şi-au pierdut viaţa în Ucraina, de la începutul conflictului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri