REACȚII. Ministrul rus de Externe: Opoziția ucraineană nu și-a îndeplinit obligațiile

Data publicării:
serghei lavrov min de externe rus mfax-6

„Opoziţia nu numai că nu şi-a îndeplinit nici una dintre obligaţii, ci a avansat şi noi cerinţe, supunându-se extremiştilor înarmaţi şi jefuitorilor ale căror acte constituie o ameninţare directă pentru suveranitatea şi ordinea constituţională a Ucrainei", a declarat ministrul rus de Externe într-un comunicat.

Serghei Lavrov a avut o discuţie prin telefon cu omologii săi german Frank-Walter Steinmeier, francez Laurent Fabius şi polonez Radoslaw Sikorski, şi şi-a exprimat „cea mai profundă îngrijoare cu privire la incapacitatea semnatarilor acordului din 21 februarie de la Kiev" de a-şi îndeplini obligaţiile, potrivit aceleiaşi surse.

El le-a cerut să se folosească de „influenţa (pe care o au) asupra opoziţiei pentru a obţine o punere în aplicare rapidă" a acestui acord.

„E timpul să punem capăt înșelării publicului internațional și să încetăm să pretindem că ceea ce se întâmplă astăzi reprezintă interesele de independență ale poporului ucrainean”, le-a spus Lavrov omologilor săi.

Interlocutorii lui Lavrov „au împărtăşit îngrijorarea Rusiei, au recunoscut că opoziţia nu şi-a îndeplinit partea sa de obligaţii şi a promis că va lua măsuri urgente pentru ca acordurile să fie puse în aplicare", susține MAE rus.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri