Reformarea UE, discutată de Macron și Merkel la Berlin

Data publicării:
French President Emmanuel Macron Meets Angela Merkel In Berlin
FOTO: Guliver/GettyImages

Noul preşedinte francez, Emmanuel Macron, a declarat luni, la Berlin, în prima sa vizită în străinătate, că va copera îndeaproape cu cancelarul german Angela Merkel asupra unei ”foi de parcurs” a reformării Uniunii Europene şi zonei euro, relatează News.ro.

French President Emmanuel Macron Meets Angela Merkel In Berlin
FOTO: Gulliver/Getty Images

Macron a spus luni, într-o conferinţă de presă comună cu Merkel, că este necesar să coopereze în vederea unor „reforme profunde care sunt necesare şi necesită o muncă comună”.

Şeful statului francez a anunţat că intenţionează să implementeze reforme economice în ţara sa, în următoarele luni, în lupta împotriva unui şomaj endemic (10%).

El a spus că va implementa un program de reforme acasă ”nu pentru că Europa îl reclamă, ci pentru că Franţa are nevoie de el”.

Macron a subliniat că Guvernul pe care-l va numi marţi va începe să lucreze la aceste probleme.

„Fără Europa, nu am avea nici pace, nici libertate, nici prosperitate. Uitând acest tezaur trecut riscăm să-l punem în pericol. Acest lucru ne obligă să-l repunem în perspectivă. Ceea ce doresc este ca, în cinci ani, să fie aceeaşi mulţime, pentru că am avut rezultate”, a spus președintele francez.

Pe de altă parte, Angela Merkel a spus că Germania este pregătită să dicute despre modificări ale tratatului UE, dacă aceste modificări sunt necesare în vederea implementării reformelor în Uniunea Europeană.

Statele membre UE nu trebuie să creadă că Uniunea nu trebuie să-şi modifice niciodată tratatul, a subliniat şefa Guvernului german. „O Uniune Europeană care s-ar comporta astfel ar fi vulnerabilă în toate colţurile lumii”, a apreciat ea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri