Regele Arabiei Saudite, ţinta unei petiţii. Francezii sunt nemulţumiţi de închiderea unei plaje publice

Data publicării:
-1x-1-1

Transformarea plajei publice din Vallauris într-una privată i-a nemulţumit pe francezi. Trei săptămâni va locui aici regele Salman al Arabiei Saudite, iar autorităţile au fost de acord cu toate măsurile de securitate cerute de suveran. Plaja a fost închisă publicului, iar navigaţia - restricţionată în zona respectivă.

Jean-Noel Falcou, consilier local: „O zonă naturală, o plajă publică reprezintă o proprietate care nu poate fi înstrăinată, este proprietatea noastră comună, iar ceea ce vrem să subliniem este că nu orice poate fi cumpărat. Oamenii care vin în Franţa trebuie să respecte legile acestei ţări, toţi suntem egali în faţa legii”.

Dincolo de toate aceste nemulţumiri, vizita regelui Salman şi a celor o mie de oameni din anturajul său înseamnă câştiguri uriaşe pentru industria turistică din zonă. 700 dintre cele o mie de persoane ale suitei regale sunt cazate în hotelurile din Cannes.

- Dacă regele lasă plaja aşa cum e acum, cred că putem aştepta puţin. E vorba de un rege, totuşi, un şef de stat, aşa că are nevoie de protecţie. Dacă i s-ar întâmpla ceva pe tărâm francez, am avea noi probleme.

Însă banii saudiţilor nu le potolesc supărarea francezilor. Primarul comunei în care îşi va petrece regele vacanţa i-a trimis o scrisoare preşedintelui Francois Hollande, în care se plânge că pe nisipul de lângă vila în care locuieşte suveranul a fost montată o placă de ciment, pentru ca acesta să ajungă mai uşor la apă. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri