Regele Juan Carlos, operat pentru a opta oară în ultimii trei ani. Monarhul spaniol are probleme cu o proteză de şold

Data publicării:
juan carlos

Regele Spaniei va fi operat din nou la şold, pentru a doua oară în acest an. Medicii au constatat că operaţia precedentă, după care Juan Carlos a fost nevoit să poarte o proteză, nu a avut succes. În ultimii doi ani şi jumătate, monarhul, în vârstă de 75 de ani, a suferit opt intervenţii chirurgicale.

Majestatea Sa aproape că nu mai poate merge dacă nu se sprijină în baston. Regele va fi operat în zilele următoare, iar medicii vor încerca să monteze o nouă proteză care să îl ajute să se deplaseze fără dureri.

Deşi a făcut luni întregi exerciţii de recuperare, după ce i-a fost implantată proteza la şold, în luna februarie, monarhul încă nu este sigur pe mişcările sale.

Doctorii care l-au consultat pe regele Juan Carlos al Spaniei au ajuns la concluzia că trebuie să intervină chirurgical la acelaşi şold stâng, unde actuala proteza s-a infectat şi trebuie schimbată.

Va fi cea de-a opta intervenţie chirurgicală în ultimii doi ani şi jumătate a regelui Juan Carlos. Monarhul spaniol a mai fost operat la ambii genunchi, la tendoanele lui Ahile, la şolduri, şi i-a fost extirpată o tumoare de lângă plămâni.

Problemele medicale l-au pus în situaţii dificile. În august 2012, suveranul a căzut în timpul unei vizite pe care o făcea la cartierul general al Armatei. Deşi starea sa medicală este una delicată, regele nu a luat nici o clipă în considerare ideea de a abdica, aşa cum au făcut recent suveranii din Belgia şi Olanda.

Juan Carlos a urcat pe tron în 1975, la două zile după moartea generalului Francisco Franco, şi s-a bucurat întotdeauna de mare o popularitate în rândul cetăţenilor spanioli.



Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri