Regele Spaniei va fi supus, astăzi, unei operații la șold, a treia în mai puțin de doi ani

Data publicării:
regele Spaniei Juan Carlos mfax

Starea de sănătate a Regelui Carlos al Spaniei s-a înrăutăţit treptat în ultimele şase luni, dar ultima săptămână a fost deosebit de dificilă pentru suveran, care a fost nevoit să recurgă la un baston pentru a putea merge.

Operaţia de înlocuire a protezei de şold va avea loc în Pozuelo de Alarcon, un spital privat din apropierea Madridului şi va fi condusă de un vestit medic chirurg spaniol, venit direct din Statele Unite, special pentru rege.

Tocmai decizia de a se opera la o clinică privată a trezit nemulţumirea unora dintre spanioli.

Oricare ar fi fost decizia luată de Casa Regală, ea stârnește controverse în Spania. Pe de o parte, dacă s-ar fi apelat la un spital public din Madrid, Regele ar fi fost criticat pentru ca nu ar fi asteptat pe lista de asteptare așa cum o face oricare spaniol. Timpul de așteptare pentru o astfel de operație este de aproximativ 6 luni de zile. Iar prin alegerea unui spital privat, există foarte multe voci care spun că Regele nu are încredere în sistemul public de sănătate din Spania”, transmite corespondentul Digi24 la Madrid, Ciprian Bălțoiu.

Anul trecut, Regele a participat în secret la o vânătoare de elefanţi organizată în Botswana unde a căzut şi şi-a fracturat şoldul. Întâmplarea a înfuriat opinia publică spaniolă care s-a simţit ultragiată de faptul că regele petrece în excursii de vânătoare extrem de scumpe în timp ce ţara suferă sub jugul austerităţii. Tocmai de aceea au început să apară tot mai multe voci care au cerut abdicarea suveranului în favoarea Prinţului Felipe, mai bine văzut de spanioli.

„Regele nu a luat niciun moment în considerare abdicarea”, a declarat Rafael Spottorno, reprezentantul Casei Regale Spaniole.

Potrivit Casei Regale, Regele Juan Carlos va avea nevoie de două până la şase luni de recuperare. În vârstă de 75 de ani, suveranul este supus astfel celei de-a 13-a intervenţii chirurgicale din întreaga sa viaţă.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri