Regina Elisabeta a II-a neagă că ar susține Brexitul

Data publicării:
regina elisabeta getty crop de icon

 

©FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

„Regina rămâne neutră din punct de vedere politic, aşa cum este de 63 de ani. Nu vom comenta afirmaţii nerealiste, din surse anonime. Referendumul este o chestiune pe care trebuie să o decidă poporul britanic ”, a declarat un purtător de cuvânt al monarhului.

Titlul apărut în ziarul The Sun, „Regina susține Brexit”, este însoțit de citate din surse anonime, potrivit cărora regina Elisabeta a II-a şi-a exprimat în mod clar opoziţia faţă de apartenenţa Regatului Unit la UE în cel puţin două ocazii, în ultimul deceniu.

Una din sursele anonime susține că a asistat la o discuție între Regină și fostul vice premier pro-UE, Nick Clegg, în 2011. În timpul acestei discuții, Regina Elisabeta i-ar fi spus lui Nick Clegg că UE se îndreaptă în direcția greșită. Nick Clegg a negat informațiile și spune că toată povestea este o „prostie”.

Ziarul susține că regina a dezvăluit, de asemenea, sentimentele ei despre Europa în timpul unei convorbiri separate cu parlamentari de la Palatul Buckingham în urmă cu câțiva ani. Un parlamentar care a dorit să își păstreze anonimatul susține că Regina ar fi spus „eu nu înțeleg Europa”, vorbind cu „venin și emoție.

Luna trecută un purtător de cuvânt al Prințului William a negat prințul ar fi făcut un comentariu cu privire la dezbaterea europeană, atunci când a descris Marea Britanie ca o națiune orientată spre exterior.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri