VIDEO. Regina Elisabeta a II-a, în vizită la copiii răniţi în atentat

Data actualizării: Data publicării:
regina copii spital

Copiii răniţi în atacul de la Manchester au fost vizitaţi azi la spital de Regina Elisabeta a II-a. Timp de aproape o oră, suverana a stat de vorbă cu ei şi a încercat să-i înveselească. Pentru alte familii, ziua de azi a adus cele mai negre veşti cu putinţă - au aflat, oficial, că au rămas fără copii.

Charlotte Campbell, mama uneia dintre victime: „E un moment atât de greu pentru noi...a trebuit să vin aici. Nu am ştiut ce să fac, nu ştiam unde să mă duc...nu ştiu ce să fac”.

Pentru Charlotte Campbell viaţa s-a oprit în loc în momentul în care a primit vestea că fiica sa de 15 ani a pierit la arena din Manchester. Femeia sperase până în ultima clipă - fata fusese dată dispărută şi a căutat-o peste tot. În final, s-au adeverit cele mai negre presimţiri.

Zeci de familii trăiesc acum o dramă similară, în timp ce alţi părinţi răsuflă uşuraţi. Copiii lor au scăpat din atac, dar îşi petrec zilele pe patul de spital. Au primit vizita reginei Elisabeta a II-a, care a stat de vorbă cu fiecare.

Unii dintre copiii de aici au fost salvaţi datorită intervenţiei unor martori, care şi-au păstrat calmul şi le-au oferit primul ajutor chiar la locul atacului.

În mijlocul acestor drame, ceea ce-i ţine acum laolaltă pe britanici este solidaritatea.

E un sentiment care le alină puţin suferinţa şi care a dat naştere acestor imagini preluate de presa din toată lumea - o evreică şi un cleric musulman consolându-se reciproc, în faţa unui altar de flori închinat victimelor. Şi dincolo de toate, cei afectaţi sunt convinşi că vor depăşi împreună aceste momente chinuitoare.

Charlotte Campbell, mama uneia dintre victime: „Vă implor, fiţi solidari! Nu lăsaţi tot ce s-a întâmplat să ne dezbine, nu lăsaţi ca fiica mea să fie doar o victimă”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri