Rețelele de cerșetori din Madrid, controlate de infractori români

Data publicării:
madrid terasa - getty 1

FOTO: Gulliver/GettyImages

Grupurile de infractori cumpără, pur și simplu, cu 100-150 de euro pe lună minori din familii de romi din România sau Spania și îă obligă pe aceștia să lucreze pentru noii „proprietari”. Zilnic, grupurile de minori sunt repartizate în zona centrală a Madridului, fiecare grup fiind specializat într-un anumit mod de operare. Unii cerșesc, dar cei mai mulți fură.

Metoda favorită, odată cu deschiderea teraselor, este apropierea de turiști sub pretextul căutării unei adrese. Cateva secunde de neatenție din partea celor aflați la terasă sunt suficiente pentru alți membri ai bandei să fure telefoane mobile, poșete sau orice bunuri sunt lăsate pe mese.

Alți minori romi sunt specializați pe automatele bancare și atacă mai ales persoanele în vârstă. În momentul în care acestea sunt pe punctul de a scoate bani din bancomat, unul dintre minori îi distrage atenția suficient timp pentru ca un alt mic infractor să sustragă banii.

Polițiștii se simt neputincioși în fața acestul val de minori răufăcători. Până la vârsta de 14 ani ei nu sunt responsabili în fața legii, iar în cazul în care sunt totuși reținuți este aproape imposibil să fie identificați, aceștia furnizând date personale eronate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri