Sari la conținut

Richard Hammond, accident grav de motocicletă în timpul unor filmări

Richard Hammond, unul dintre prezentatorii emisiunii „The Grand Tour”, produsă de Amazon, a suferit un accident de motocicletă în timpul unor filmări în Mozambic, informează The Telegraph.

2012 Summer TCA Tour - Day 12

Foto: Guliver/GettyImages

Potrivit presei britanice, Richard Hammond (foto) şi-a pierdut cunoştinţa în acel accident, care s-a produs în momentul în care jurnalistul filma câteva scene pentru „The Grand Tour”, show-ul produs de Amazon, un succesor al celebrei emisiuni „Top Gear”.

Incidentul a avut loc la peste un deceniu după ce prezentatorul TV a fost pe punctul de a îşi pierde viaţa în urma unui accident de automobil, produs la viteza de 367 de kilometri pe oră, în timpul unor filmări pentru „Top Gear”.

În acel accident din septembrie 2006, automobilul condus de Richard Hammond, o maşină de curse echipată cu motoare cu reacţie, s-a ridicat de pe pistă şi s-a răsturnat, provocându-i jurnalistului răni grave la nivelul capului. Richard Hammond a petrecut cinci săptămâni în spital după acel accident.

Potrivit The Telegraph, Richard Hammond, în vârstă de 47 de ani, nu a avut nevoie să fie transportat la spital după accidentul de motocicletă din Mozambic. 

Jeremy Clarkson, unul dintre colegii lui prezentatori ai show-ului ”The Grand Tour”, a declarat pentru The Sun: „S-a rănit destul de grav”.

Întrebat de jurnalişti dacă Richard Hammond a avut nevoie de tratament medical, Jeremy Clarkson a spus: „Noi nu ne internăm în spitale”.

Jeremy Clarkson şi al treilea prezentator al show-ului, James May, erau prezenţi pe pistă în momentul accidentării colegului lor. 

Amazon a plătit 160 de milioane de dolari pentru a produce trei sezoane ale emisiunii „The Grand Tour”, ale cărei vedete sunt cei trei foşti prezentatori ai show-ului de televiziune „Top Gear” - Jeremy Clarkson, Richard Hammond şi James May -, după ce Jeremy Clarkson a fost concediat de BBC în martie 2015.

În martie 2015, Jeremy Clarkson a fost concediat de BBC în urma unei „agresiuni fizice neprovocate şi a unor atacuri verbale” asupra unuia dintre producătorii emisiunii „Top Gear” şi după o serie de scandaluri determinate de comentarii rasiste şi sexiste făcute de prezentatorul emisiunii.

Un remake al emisiunii „Top Gear”, fără Clarkson, Hammond şi May, prezentat de Chris Evans şi actorul american Matt LeBlanc, a fost difuzat de BBC în acest an, însă audienţa sa a înregistrată o scădere dramatică faţă de aceea a show-ului original. Chris Evans a anunţat că nu va reveni în al doilea sezon, la doar câteva ore după difuzarea ultimului episod din primul sezon, difuzat în iulie. Următorul sezon al emisiunii „Top Gear” va fi prezentat de Matt LeBlanc.

Sursa: News.ro