Robin Hood din Spania. Un sindicat fură bunuri pentru săraci

Data publicării:
robin

Cel puţin 200 de membri ai Sindicatului Muncitorilor din Andaluzia au participat la raidul organizat într-un supermarket din Sevilla. Activiştii au fugit cu cel puţin 10 cărucioare pline cu rechizite pentru şcolari. Zeci de caiete, manuale, dicţionare şi instrumente de scris au fost încărcate repede în câteva dube, care au plecat repede cu prada de la faţa locului.

Aceasta este o acţiune realizată de sindicat pentru că începe anul şcolar, iar numeroşi părinţi nu au bani să le cumpere rechizite copiilor lor. Aşa că, acesta este un protest împotriva guvernului regional şi a celui central”, a susținut Diego Canamero, membru Sindicatul Muncitorilor din Andaluzia.

Haiducii moderni spun că ceea ce fac ei este un act de dreptate, şi nu un furt, şi că rechizitele vor ajunge la elevii din familiile nevoiaşe care nu şi le mai pot permite din cauza crizei.

Nu sunt bani, nu sunt locuri de muncă, oamenii îşi pierd locuinţele şi nu mai au niciun ban. Prin această acţiune de astăzi, am luat opt sau zece cărucioare cu rechizite, care vor fi distribuite în şcolile din câteva sate din Andaluzia”, a mai spus Diego Canamero.

Reacţia autorităţilor spaniole nu s-a lăsat aşteptată: reprezentanţii ministerului spaniol de Interne au declarat că nu-i vor lăsa pe hoţi să scape basma curată. Sindicatul Muncitorilor este condus de un controversat primar din Andaluzia care a organizat anul trecut un raid similar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri