Roma: Fanii extremei drepte și ultrașii echipelor de fotbal s-au luat la bătaie între ei în timp ce participau la un miting anti-guvern

Data actualizării: Data publicării:
protest extremă dreapta și ultrași la Roma împotriva guvernului italian
Foto: Profimedia Images

Simpatizanții extremei drepte și ultrașii echipelor de fotbal s-au luat la bătaie între ei în timp ce participau în Roma la un miting de protest împotriva modului în care autoritățile au gestionat criza provocată de epidemia de coronavirus, informează BBC. Luptele de stradă s-au extins apoi între demonstranți și forțele de ordine.

Poliția a intervenit cu tunuri cu apă și gaze lacrimogene. Mai multe persoane au fost arestate.

Sute de demonstranți s-a adunat în centrul capitalei Italiei, în zona Circus Maximus și au cerut demisia guvernului, acuzat de proasta gestionare a crizei provocate de epidemia de COVID-19.

Confruntările între demonstranți au izbucnit în momentul în care unul dintre reprezentanții protestatarilor a început să acorde interviuri presei.

Demonstranții au aruncat cu pietre și sticle spre forțele de ordine dar și în direcția ziariștilor și fotoreporterilor prezenți la protest, pe care i-a catalogat drept „teroriști”.

Conform unui participant la protest, demonstranții fac parte din oamenii care doresc să reinstaureze „legea și demnitatea în Italia”.

„Întreaga lume trebuie să înțeleagă că, în acest moment, în Italia, fiecare categorie profesională este distrusă de către un guvern care nu face nimic în interesul propriului popor”, a declarat protestatarul.

În prezent, Italia a intrat în ultima fază a relaxării restricțiilor. Guvernul a permis reluarea deplasărilor între localități și a redeschis granițele. Premierul Giusseppe Conte a promis că Executivul va implementa o „serioasă reformă fiscală”.

Italia este una dintre cele mai afectate țări din lume de epidemia de coronavirus, cu peste 234.000 de infecții confirmate și peste 33.800 de decese provocate de COVID-19.

Editor web: M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri