Româncă decorată de președintele Italiei pentru curajul de a înfrunta Mafia

Data actualizării: Data publicării:
roxana

Curajul de care a dat dovadă o româncă a impresionat Italia. Roxana Roman, în vârstă de 34 de ani, a primit distincția de Cavaler al Ordinului de Merit chiar de la președintele italian Sergio Mattarella pentru faptele sale.

Foto: Facebook

Roxana Roman a devenit celebră în Italia după ce a înfruntat unii dintre cei mai temuți mafioți din Italia, clanul Casamonica, care a pus stăpânire peste cartierul Romanina. Impresionat de curajul româncei, președintele Mattarella i-a acordat titlul pentru „contribuția sa la impunerea legii”. Datorită acțiunilor Roxanei Roman, pe 15 octombrie, justiția italiană i-a condamnat la pedepse cuprinse între 3 și 5 ani de închisoare pe 3 dintre membrii clanului.

Scandalul a început pe 1 aprilie 2018, când doi membri ai clanului Casamonica au intrat în barul deținut de Roxana și Marian Roman. Deranjați că nu au fost serviți cu prioritate, l-au atacat pe soțul Roxanei și pe un bărbat cu dizabilități care a îndrăznit să le răspundă, după care au încercat să ia banii din casa de marcat și au distrus localul, iar pe români i-au amenințat cu moartea dacă nu pleacă din zonă.  Însă reacția românilor i-a surprins pe mafioți. În loc să-și facă planuri de plecare, Roxana Roman a depus o plângere la poliție. "Nu-mi este frică. Barul acesta este munca noastră și nu renunțăm la el," a spus Roxana Roman.

"Plângerea a fost un gest normal. În cartier, clanul Casamonica menține puterea prin frică. Sunt atât de mulți oameni buni care vor o schimbare, dar e nevoie de o nouă mentalitate, iar asta începe cu fiecare dintre noi", a spus Roxana, citată de tpi.it.

Gestul Roxanei le-a oferit curaj și altora care s-au alăturat luptei românilor. Astfel, la o lună după scandal, cei doi mafioți au fost arestați, dar și un al treilea bărbat care a amenințat-o pe româncă și i-a cerut să-și retragă plângerea.


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri