Românca torturată și ucisă în Italia ar putea fi victima unui criminal în serie

Data publicării:
pod romanca ucisa italia

Podul sub care a fost descoperit trupul româncei de 26 de ani este un loc puţin circulat, chiar la intrarea în Florenţa. Corpul chinuit al tinerei a fost găsit de un localnic ce ieşise la plimbare cu bicicleta. Imediat locul a fost împânzit de criminalişti. Poliţiştii cred că românca a fost chinuită ore în şir înainte de a striga după ajutor.

 „- A fost auzită în jurul orei două dimineaţa. Nu am auzit-o eu, ci altcineva, din locul acela.

- Ce a auzit? A auzit cum urla?

- Da, a auzit cum urlă”, a declarat un martor.

Nimeni însă nu a intervenit, pentru că locul crimei este unul rău famat, frecventat de proxeneţi, prostituate şi dependenţi de droguri. Primele date ale anchetei dezvăluie un film de groază: Andreea Zamfir a fost abuzată sexual şi torturată în timp ce era legată de o bară, cu braţele desfăcute, asemenea unui om crucificat. Medicii legişti vor face mâine autopsia, ca să afle cauza şi ora decesului. Atunci vom şti cât de lung a fost chinul prin care a trecut românca.

Presa din Italia relatează pe larg despre cazul Andreei Zamfir. „După cum puteţi observa, sunt încă evidente urmele negre de la banda adezivă care i-a imobilizat braţele. Era în genunchi, complet dezbrăcată, dar încălţată şi cu capul dat pe spate”, a relatat Massimo Canino, corespondent TGCOM.

Poliţiştii italieni au stabilit legături cu cel puţin şase cazuri similare din ultimii ani, pentru că celelalte victime au fost legate în acelaşi fel şi cu acelaşi tip de bandă adezivă. Mai mult, crima repetă aproape la indigo un atac petrecut sub acelaşi pod, în urmă cu un an. Victima a fost atunci o prostituată de 46 de ani, care a reuşit să scape cu viaţă după ce a strigat după ajutor. Din mărturiile acesteia, poliţia a reuşit să făcă un portet robot al agresorului. Un bărbat cu calviţie, scund şi îndesat, cu vârsta între 50 şi 60 de ani şi care conducea un automobil de culoare deschisă.

Acasă, la Turnu Severin, familia Andreei a primit vestea cu stupoare. Tânăra plecase în Italia împreună cu soţul ei, ca să câştige mai mulţi bani. Rudele abia îşi mai găsesc cuvintele ca să le ia apărarea că munceau legal.

La un restaurant spălau vase. Da da, erau cu contract”, spune Florin Manta, cumnatul victimei.

În urma femeii au rămas în România doi copii, un băiat de aproape patru ani şi o fetiţă de un an.

Din România au plecat, de la aderarea la UE, în jur de 2,5 milioane de cetățeni ca să muncească în străinătate. Dintre aceștia, în jur de 600.000 sunt în Italia. Cei mai mulți lucrează în agricultură și construcții.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri