Români judecaţi pentru vânzarea unui bebeluş în Franţa

Data publicării:
bebelus

Principalii acuzaţi sunt un român în vârstă de 35 de ani şi partenerii celor trei surori ale lui. În boxă stau şi cei care au cumpărat băieţelul abia născut. Ei au recunoscut acuzaţiile, dar susţin că, de fapt, au salvat bebeluşul de la o viaţă mizeră şi şi-au îndeplinit visul de a deveni părinţi după mai multe încercări nereuşite pe cale naturală.

„Mama lui mi-a spus că are şase copii de care abia poate să se ocupe, că nu are bani să-i îngrijească, că pe al şaptelea nu îl putea creşte şi că i-ar fi, deci, mai bine cu noi, a spus Carmen Gorgan, femeia care a cumpărat copilul.

„Pentru mine, acesta nu a fost trafic. Ei mi-au dat copilul, de 10 ani nu reuşeam să facem. Pentru noi, a fost un dar de la Dumnezeu”, a spus şi Mike Gorgan, soţul femeii.

Avocatul românilor judecaţi pentru trafic de fiinţe umane afirmă că aceştia nici măcar nu îşi dau seama de gravitatea faptelor. Mai mult, anchetatorii francezi au descoperit că au mai fost implicaţi şi în vânzarea unui alt bebeluş în Corsica.

Ceea ce nu par ei să înţeleagă este că nu poţi pur şi simplu să dai un copil, chiar dacă nu este vorba de vânzare- cumpărare, ci pur şi simplu să renunţi la el, fără ca vreo autoritate să se pronunţe în această privinţă”, a declarat Daniel Roscio, avocat.

Băieţelul vândut în iunie 2013 de românii judecaţi, care sunt de etnie romă, are acum un an şi 10 luni şi a fost luat în plasament de o familie din Franţa. Cuplul care l-a cumpărat nu şi-a pierdut însă speranţa că, într-o zi, îl vor putea adopta cu acte legale pe Tony.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri