România mai aşteaptă la porţile Schengen

Data publicării:
SCHENGEN GettyImages-2

Mai mult, în condiţiile în care şase ţări membre au reintrodus controale la graniţe, extinderea rămâne un obiectiv îndepărtat. Totuși, ministrul român de Externe crede însă că România va demonstra anul acesta că este un element indispensabil stabilităţii spaţiului Schengen.

Acest spaţiu este supus unor presiuni uriaşe. Vom vedea cum evoluează situaţia şi nu vom încerca să înaintăm mai mult decât este cazul în ceea ce priveşte extinderea spaţiul”, a declarat ambasadorul Olandei la Bucureși, Stella Ronner-Grubacic.

Ministrul de Externe, Lazăr Comănescu, a declarat că următorul MCV va aduce argumente suplimentare în favoarea României.

În cursul acestui an vor apărea argumente importante care să justifice demersul nostru şi realizarea demersului nostru. Mă aştept ca următorul raport al Comisiei Europene din cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare va aduce argumente suplimentare că aderarea României la spaţiul Schengen va reprezenta un beneficiu pentru toată Uniunea Europeană”, a precizat Comănescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri