România, trasă la răspundere la Bruxelles

Data publicării:
Judith-Sargentini-1

La Bruxelles, România a fost luată la întrebări de europarlamentarul care a declanşat procedurile pentru activarea articolului 7 împotriva Ungariei.

Potrivit portalului de ştiri index.hu, Judith Sargentini le-a cerut miniştrilor români să prezinte ce măsuri au luat pentru avansarea acestui dosar extrem de sensibil, în contextul în care ţara noastră deţine preşedinţia Uniunii Europene de aproape 3 luni. Lipsa unei reacţii l-a nemulţumit pe oficialul european.

Judith Sargentini îi acuză pe demnitarii români că nu au niciun plan şi că probabil nu vor face nimic în acest caz. Denumit şi opţiunea nucleară, articolul 7 este instrumentul prin care Uniunea Europeană încearcă să pedepsească statele care nu respectă valorile europene.

"Am luat legătura cu 3-4 miniştri români în săptamânile trecute şi se pare că nu au niciun plan pentru continuare. Am impresia că nu vor face nimic," a declarat Judith Sargentini.

Ungaria a fost luată în vizor după ce guvernul condus de Viktor Orban a luat mai multe decizii care limitează independenţa presei şi a ONG-urilor, încalcă drepturile minorităţilor şi refugiaţilor şi valorile statului de drept.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri