Românul care a salvat de la moarte o fetiță pe autostradă a primit distincția „Șoferul anului” în Italia

Data publicării:
ion purice accident erou italia

Bărbatul a blocat cu camionul lui circulaţia pe o autostradă unde avusese loc un accident, iar o fetiţă fusese aruncată din maşina familiei, pe asfalt.

El a permis, astfel, intervenţia unor voluntari ai Crucii Roşii care treceau întâmplător prin zonă şi care i-au dat copilei îngrijiri medicale.

Românul a mărturisit modest că gestul lui a fost unul normal, pe care l-ar fi făcut oricine. Impresionaţi, mulţi italieni au propus pe internet ca şoferul să fie decorat de preşedintele Italiei.

Accidentul a avut loc la începutul lunii septembrie, în nordul Italiei, pe o șosea care leagă Milano de Veneția. Două maşini s-au ciocnit şi o fetiţă a fost proiectată pe carosabil. Ion Purice a ajuns acolo imediat după impact şi nu a stat nicio clipă pe gânduri.

A oprit camionul, l-a pus de-a crumezişul şoselei şi a făcut astfel un adevărat zid, pentru a proteja copila de şoferii care ar fi venit cu viteză şi ar fi putut s-o calce. A stat lângă ea până la sosirea ambulanţei, apoi fără să aştepte vreo răsplată, şi-a văzut de cursă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri