Rugăciunea "Tatăl Nostru" va fi modificată. Versetul care a stârnit controverse

Data actualizării: Data publicării:
shutterstock_1209084655
Foto: Shutterstock

Textul rugăciunii "Tatăl Nostru" va suferi modificări. Anunțul a fost făcut de reprezentanţii Conferinţei episcopale italiene. Noua versiune a rugăciunii urmează să fie supusă aprobării Sfântului Scaun, anunță ANSA.

shutterstock_1209084655
Textul rugăciunii "Tatăl Nostru" va suferi modificări Foto: Shutterstock

Nu ne duce pe noi în ispită” este fragmentul care va fi modificat, urmând să devină „Nu ne abandona în ispită”

Noua versiune a cărţii liturgice folosite de Biserica Catolică, Missale Romanum, prevede și alte modificări şi așteaptă aprobarea Vaticanului. 

Papa Francisc susţine modificarea, explicând că traducerea „nu ne duce pe noi în ispită“ este greșită pentru că poate fi interpretată ca şi cum Dumnezeu ar conduce oamenii spre păcat.

Adunarea episcopilor catolici din Franţa a aprobat deja modificarea versetului biblic încă din 2013.

O limbă progresează și din când în când în fiecare țară se revizuiesc traducerile Sfintei Scripturi sau traducerile textelor din Sfânta Scriptură,” a explicat preotul Cornel Cadar, Episcopia de Iaşi.

Preoţii ortodocşi cred, însă, că textul rugăciunii nu ar trebui schimbat: „Formula, traducerea corectă este <<și nu ne duce pe noi în ispită>>, înţelegîndu-se prin asta și nu ne lăsa să cădem în această ispită. Nu ne lăsa să intrăm în situaţia asta. De fapt, intrepretarea este <<să nu ne laşi pe noi să fim sub puterea ispititorului>>. Şi nu se poate separa acest început de verset de continuare, <<și ne izbăveşte de cel viclean>>,”  a explicat preotul Constantin Sturzu, consilier cultural al Arhiepiscopiei Iaşiului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri