Rusia, acuzată de implicare în campania electorală din R. Moldova

Data actualizării: Data publicării:
moldova

Președintele parlamentului moldovean, Andrian Candu, aflat într-o vizită în SUA, a acuzat Rusia de implicare în campania electorală pentru alegerile prezidențiale din Republica Moldova, programate să se desfășoare la 30 octombrie, potrivit publicațiilor electronice Deschide.md și Democracy.md, citate de Agerpres.

moldova

Moscova finanțează partide și lideri politici de la Chișinău și susține protestele împotriva guvernului moldovean, a spus Candu într-o declarație de presă. Potrivit lui Candu, Chișinăul suspectează de asemenea Rusia de manipularea mass-media și de propagandă”.

În contextul provocărilor din partea Rusiei, el a menționat recentele manevre militare pe care Moscova le-a întreprins în ultimele luni în Transnistria împreună cu trupele separatiste de la Tiraspol.

„Încerc să fiu pozitiv și optimist, însă există factori externi ce prezintă un pericol pentru noi, a declarat Candu, insistând că Republica Moldova are nevoie de stabilitate, indiferent de rezultatele alegerilor pentru a reduce la minimum influența așa-zișilor prieteni.

Șeful forului legislativ a recunoscut că guvernul moldovean trebuie să redobândească încrederea oamenilor după devalizarea a trei bănci cu aproape un miliard de dolari chiar înaintea alegerilor parlamentare din 2014, fapt ce a provocat luni de proteste și instabilitate politică în Republica Moldova.

Andrian Candu se află într-o vizită la Washington, unde a avut întrevederi cu înalți oficiali din Congresul american și FMI despre situația politică și economică din Republica Moldova, precum și despre alegerile prezidențiale care vor avea loc la 30 octombrie.

Potrivit Moldova.org, președintele parlamentului moldovean participă la ședințele anuale ale Băncii Mondiale și FMI, la nivel parlamentar, ce se desfășoară la Washington în perioada 3-5 octombrie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri