Rusia amenință R. Moldova: Să renunțe la o asemenea retorică, sau vom răspunde. MAE de la Chișinău îl convoacă pe ambasadorul rus

Data publicării:
Maia Sandu, în vizită oficială la Paris
Maia Sandu, președinta Republicii Moldova. Foto: Profimedia Images

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a venit cu o reacție după ce purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a făcut mai multe aluzii la adresa președintei Republicii Moldova. Instituția a calificat limbajul folosit drept inacceptabil și a decis să-l convoace pe ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov, potrivit Agora.md.

„Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene a luat act de declarația reprezentantului Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse, făcută în cadrul briefingului din 20 aprilie, prin care se menține retorica neconstructivă și inacceptabilă la adresa Președintelui Republicii Moldova, iar evenimentele istorice sunt instrumentalizate în scopuri de propagandă. Dat fiind limbajul inacceptabil utilizat în adresa șefei statului din partea reprezentantului oficial al diplomației ruse, MAEIE a dispus convocarea ambasadorului Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov”, se spune într-o declarație a Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.

„Recomandăm Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse să ia cunoștință de textul discursului Președintei Maia Sandu, care este accesibil în limba rusă și care nu lasă loc de interpretări”, se mai spune în declarația MAEIE.

Maia Sandu a promulgat legea prin care se interzice afișarea și utilizarea simbolurilor folosite în actele de război din Ucraina.

Zaharova vine cu amenințări: Chemăm Chișinăul să renunțe la o asemenea retorică sau vom răspunde și aceste răspunsuri vor fi dureroase

După ce președinta Maia Sandu a promulgat legea prin care se interzice afișarea și utilizarea simbolurilor folosite în actele de război din Ucraina, reacția ministerului rus de Externe nu s-a lăsat mult așteptată. Purtătoarea de cuvânt a instituției, Maria Zaharova, a venit cu mai multe aluzii la adresa Chișinăului, transmite Ria Novosti. Aceasta a îndemnat autoritățile de la Chișinău sa se abțină de la anumite declarații, subliniind că, în caz contrar, „Rusia va răspunde, iar aceste răspunsuri vor fi dureroase”. Președinția nu a reacționat deocamdată la aceste afirmații.

„Înțeleg că și Moldova este sub presiune, dar sunt lucruri care nu pot fi trădate. Aceasta este o adevărată trădare. Ne-am exprimat opinia de principiu cu privire la această inițiativă legislativă, precum și cu privire la o serie de alte măsuri neprietenoase luate vinerea trecută de partea moldovenească. Astfel de decizii provoacă, ca să spunem așa, o profundă îngrijorare și indignare”, a declarat Zaharova.

„Chemăm Chișinăul să renunțe la o asemenea retorică sau vom răspunde și aceste răspunsuri vor fi dureroase”, a mai menționat purtătoarea de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe din Rusia.

 

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri