Rusia amenință statele care închid spațiul aerian pentru oficialii ruși: Vor urma represalii

Data publicării:
f

Șeful Comisiei de afaceri externe din Duma de Stat a declarat că vor urma represalii pentru statele care închid spațiul aerian pentru oficialii ruși.

Aleksei Pușkov a declarat pentru RIA Novosti că „orice stat care întreprinde măsuri ostile față de Federația Rusă, inclusiv închiderea spațiului aerian, ar trebui să înțeleagă faptul că din partea Rusiei va urma un răspuns”.

Oficialul de la Moscova nu a precizat însă ce înseamnă acest „răspuns” și în ce vor consta aceste represalii.

Ucraina și România au închis spațiul aerian pentru Dmitri Rogozin, care a participat vineri în Transnistria la Ziua Victoriei. Totuși, România i-a permsi acestuia să ajungă la Tiraspol, însă, la plecare, accesul oficialului rus nu a mai fost permis. Așa că Dmitri Rogozin a zburat înapoi la Moscova pe deasupra Ucrainei.

Premierul Victor Ponta crede şi el că vicepremierul rus Dmitri Rogozin are un rol provocator şi este un personaj politic care nu are ce căuta în România. Şeful Guvernului îl critică însă şi pe Traian Băsescu. În calitate de şef al CSAT şi comandant suprem al Armatei, preşedintele ar fi trebuit să convoace o întâlnire în urma declaraţiilor oficialului rus, spune premierul.

„Comandantul suprem se plimbă cu Udrea prin Arad. Am gestionat la nivelul MAE şi am gestionat exact aşa cum trebuia să procedăm: respectând angajamentele pe care România le are. O persoană aflată pe lista neagră nu are voie să tranziteze România, aşa că îi interzicem trecerea prin spaţiul aerian”, a spus Victor Ponta.

În acest context, Joe Biden, vicepreședintele SUA, vine săptămâna viitoare în România, iar în iunie este așteptat și șeful Pentagonului. Astăzi, adjunctul șefului CIA a fost primit la Cotroceni.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri