Rusia amplasează rachete nucleare Iskander în enclava Kaliningrad

Data actualizării: Data publicării:
harta kaliningrad

Rusia a instalat sisteme avansate de rachete Iskander cu potenţial nuclear în enclava Kaliningrad, de la Marea Baltică, a anunţat Ria Novosti, potrivit news.ro.

Vladimir Şamanov, preşedintele Comisiei de apărare din Duma de stat, Camera inferioară a Parlamentului rus, a declarat luni că sistemul de rachete Iskander a fost trimis în Kaliningrad, fără a preciza numărul acestora sau pentru cât timp au fost trimise în regiune.

„Da, au fost instalate”, a spus el, conform RIA Novosti. „O infrastructură militară străină devine automat o ţintă prioritară”, a adăugat Şamanov.

Sistemul mobil de rachete balistice Iskander, denumit de NATO SS-26 Stone a înlocuit rachetele sovietice Scud. Cele două rachete au o rază de acţiune de 500 de kilometri şi pot avea focoase convenţionale sau nucleare.

Cu alte ocazii, Rusia a transmis că precedentele amplasări de rachete Iskander în Kaliningrad au fost temporare şi au constituit un răspuns la forţele amplasate de SUA în regiunea baltică.

Washingtonul a apreciat că amplasarea unor astfel de sisteme de rachete în apropierea statelor baltice şi a Poloniei este destabilizatoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri