Rusia are intoleranță la brânza occidentală

Data publicării:
cascaval rusia

Produsele au fost împrăştiate pe câmp şi strivite cu un buldozer. Ca explicaţie pentru această măsură drastică, Moscova a afirmat că pachetele nu aveau trecute data de expirare şi informaţii complete despre producător, în consecinţă, reprezentau un pericol pentru populaţie.

Vladimir Putin a cerut explicaţii pentru prezenţa pe piaţa rusă a produselor provenind din zone impotriva cărora Rusia a impus embargo.

Produse alimentare din ţările vizate de sancţiuni în lista guvernului Federaţiei Ruse continuă să fie importate pe pieţele noastre. Ce se întâmplă cu adevărat? Care este părerea dumneavoastră?”, l-a întrebat Vladimir Putin pe ministrul agriculturii.

„Vom face tot posibilul pentru a face faţă transporturilor de produse agricole, alimentele care sunt aduse ilegal în Rusia să le distrugem pe loc”, a promis Aleksandr Tkacev.

Acum câteva zile, 150 de tone de produse din carne de porc au fost incinerate pentru că au fost importate ilegal.

Situaţia divizează populaţia rusă. Unii consideră că aceste produse trebuie să ajungă la oamenii săraci, în timp ce alţii spun că autorităţile acţionează corect:

Ar fi mai bine să fie folosită ca ajutor umanitar, să fie adunată şi trimisă celor care au nevoie de hrană”.

„Sunt împotriva distrugerii alimentelor importate, pentru că producătorii ruşi nu sunt capabili încă să producă produse de calitate. Aceste produse au o tradiţie lungă, precum brânza şi vinul din Franţa, şi producătorii noştri mai au cale lungă până să ajungă acolo”.

„Cred că oamenii trebuie să fie patrioţi. Toate produsele trebuie să fie făcute acasă. Avem multe alimente produse în Rusia. Aşa că ar fi mai bine să încercăm să trăim cu produsele noastre şi să facem totul aici, la noi în ţară”.

Acum, zeci de mii de oameni au semnat o petiţie prin care îi cer preşedintelui Vladimir Putin să nu mai permită distrugerea cărnii de porc, a brânzeturilor şi vinurilor franţuzeşti. Ar fi mai bine să ajungă la oameni nevoiaşi, spun petiţionarii.  

Rusia a blocat, de anul trecut, toate importurile agroalimentare din Uniunea Europeană şi Statele Unite în replică la sancţiunile economice impuse din cauza implicării în conflictul din Ucraina.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri