Sari la conținut

Rusia, noi critici la adresa României. NATO reacționează

ACTUALIZARE. NATO a reacţionat printr-un comunicat la declaraţiile purtătorului de cuvânt al Ministerului rus de Externe.

Oficialii ruşi continuă să facă declaraţii provocatoare, fără susţinere şi nepotrivite, şi nu contribuie la stabilitatea în Europa. Rusia a încălcat legile internaţionale şi nu și-a respectat angajamentele din Tratatul Rusia-NATO, prin acţiunile agresive din Ucraina. NATO este o alianţă defensivă şi continuă să acţioneze în conformitate cu acordurile din Tratatul de înfiinţare a Alianţei.

Ca răspuns la acţiunile agresive ale Rusiei în Ucraina, am crescut prezenţa militară în părţile estice ale Alianţei. Toate măsurile noastre sunt defensive şi conform angajamentelor internaţionale. România este un aliat important al NATO şi NATO îşi apără toţi aliaţii în faţa oricăror ameninţări", se spune in comunicatul NATO.


 „Există tendinţa de a concluziona că actualele autorităţi din România, de dragul creşterii importanţei în ochii strategilor din alte părţi ale lumii, sunt dispuse să sacrifice menţinerea stabilităţii în regiunea Mării Negre pentru raţiuni tactice", a spus Aleksandr Lukaşevici, citat de Sputnik.

Oficialul rus mai susţine că planurile NATO de mobilizare a forţelor militare în România sunt „inadecvate”, „conflictuale”, „redundante, atât din punct de vedere militar, cât şi financiar".

Este a doua oară într-o săptămână când Moscova critică dur suplimentarea trupelor şi tehnicii militare a NATO în România. 

Citiți și: 

Avertisment de la Moscova pentru România. Reacția premierului Victor Ponta