Rusia vinde 49% din compania care produce Kalaşnikov, pentru 75 milioane de dolari

Data publicării:
fabrica kalsnikov

 

Participaţia va fi preluată de un consorţiu format de oamenii de afaceri ruşi Andrei Bocikarev şi Alexei Krivoruciko, a anunţat compania.

Bocikarev are afaceri în sectorul minier în Siberia, iar Krivoruciko deţine acţiuni la o companie de transport.

Tranzacţia a primit „binecuvântarea” preşedintelui Vladimir Putin, au declarat surse din industria de apărare pentru presa rusă, potrivit Mediafax.

Rostec va păstra restul acţiunilor, de 51%, iar fondurile de 2,5 miliarde de ruble vor fi investite în următorii doi ani în proiecte de dezvoltare, investiția care ar urma să fie recuperată în cinci ani.

„Planurile noastre includ o majorare semnificativă a capacităţii de producţie. În particular, suntem interesaţi de înfiinţarea unor companii mixte cu parteneri străini pentru producţia de praf de puşcă şi muniţie”, a spus Alexei Krivoruciko.

Compania de armament Izmaş, producătorul Kalaşnikov, a fost redenumită Kalaşnikov Corporation la mijlocul lunii august şi va integra în curând mai multe alte fabrici într-un nou holding. Kalaşnikov Corporation va include Izmaş, Izmek şi alţi producători de arme de foc. Izmek fabrică, printre altele, pistoalele Makarov şi Iarigin.

Potrivit cotidianului american New York Times, producătorul Kalaşnikov a revenit pe profit în ultimii ani, în mare parte datorită exporturilor de arme destinate civililor din SUA.

Potrivit unui plan de afaceri prezentat luni odată cu anunţul vânzării, Kalaşnikov Corporation se aşteaptă ca până în 2020 să-şi crească profitul de patru ori, de la 193 de milioane de dolari anul trecut la 770 milioane de dolari şi să-şi majoreze producţia de arme la 1,9 milioane de unităţi anual.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri