Sari la conținut

Sancțiunea primită de revista care a publicat imaginile topless cu Ducesa de Cambridge

Judecătorii au decis că revista franceză Closer, care a publicat în urmă cu cinci ani mai multe fotografii cu Ducesa de Cambridge topless, trebuie să plătească 103.000 de euro despăgubiri, relatează The Telegraph.

The Duke And Duchess Of Cambridge Visit Germany - Day 1

BERLIN, GERMANY - JULY 19: Prince William, Duke of Cambridge, Catherine, Duchess of Cambridge with Prince George of Cambridge and Princess Charlotte of Cambridge as they arrive at Berlin Tegel Airport during an official visit to Poland and Germany on July 19, 2017 in Berlin, Germany. (Photo by Ian Vogler - Pool/Getty Images)

Instanța din Paris a stabilit că publicarea imaginilor cu Kate Middleton a reprezentat o încălcare a dreptului la viață privată. Despăgubirile vor fi plătite de revista Closer direct Ducesei de Cambridge și Prințului William, care ceruseră la proces daune de 1,5 milioane de euro.

De asemenea, redactorul-șef al revistei, care este și fondator al publicației, a fost condamnat la plata unei amenzi maxime, în valoare de 45.000 de euro. Șase persoane au fost judecate în proces, în legătură cu niște imagini surprinse în vacanța pe care Kate și Prințul William au petrecut-o în Franța, în 2012, la un castel privat din Provence. 

La acea vreme, imaginile cu Ducesa de Cambridge topless pe terasa castelului au fost preluate inclusiv de ziarul local La Provence. Mai multe publicații britanice au refuzat atunci să plătească pentru fotografiile respective, iar Casa Regală a Marii Britanii a condamnat în termeni duri fotografiile, calificându-le drept o invadare flagrantă a vieții private a cuplului.