Șapte cetățeni români au rămas fără documente după incendiile din Grecia

Data publicării:
GREECE-MATI-WILDFIRES
Foto: Agerpres

Ministerul român de Externe a anunţat că a acordat ajutor unor români care a fost afectați de incendiile din Grecia. De asemenea, guvernul de la Atena a spus ce ajutoare de urgenţă vor primi cei din zonele calamitate.

Ministerul de Externe a confirmat din nou că nu sunt români printre victimele şi nici printre persoanele date dispărute după incendiul care a afectat staţiunea Mati.

Dar, ambasada României de la Atena a eliberat documente unui grup de şapte persoane cu dublă cetăţenie, una dintre ele - română. Actele de identitate ale oamenilor au ars. Niciunul dintre ei nu a avut nevoie de asistenţă medicală şi se află acum în siguranţă, a precizat MAE.

La Atena, guvernul Greciei a anunţat ajutoarele de urgenţă pe care le acordă sinistraţilor. Sumele pleacă de la 5.000 de euro pentru familiile cu cel mult doi copii şi ajung la 8.000 de euro pentru persoanele care aveau afaceri în zonele devastate de flăcări.

Pentru locuinţele distruse se acordă deduceri de taxe şi impozite iar notele candidaţilor la examenul echivalent Bacalaureatului vor fi majorate cu 20 de procente.

Pe lângă toate acestea, executivul elen a deschis şi un cont bancar unde pot fi trimise donaţii, inclusiv din străinătate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri