Săracii Greciei se bat pentru alimente gratis. Presa acuză guvernul de mită electorală

Data publicării:
Grecia

Oamenii spun că pensiile şi salariile nu le mai ajung nici măcar pentru mâncare, iar producătorii protestează astfel faţă de taxele în valuri impuse de guvern.

La Atena, mii de oameni au ajuns să trăiască din mila altora.

Trimiteţi mai departe acest mesaj: oamenii sunt flămânzi, în timp ce Samaras şi Venizelos şi alţii ca ei construiesc case şi risipesc milioane de euro, spune o pensionară în vârstă de 85 de ani.

Oamenii se adună la centrele unde fermierii distribuie pachete cu mâncare gratuită. Preferă să facă asta, în loc să vândă produsele şi să plătească nenumăratele taxe şi impzite impuse de guvern, în cadrul programului de austeritate.

Este îngrozitor! Ne-au tăiat pensiile, dar noi trebuie să plătim în continuare rate, taxe. Unde vom ajunge? De unde să mai plătesc şi impozitele, când am rămas cu o pensie de doar 500 de euro, după ce am muncit 30 de ani?”, spune pensionara.

Guvernul de la Atena, acuzat de mită electorală

Aşa cataloghează presa ajutoarele sociale oferite înaintea alegerilor europene. Pe de altă parte, guvernul a anunţat că va face plăţi compensatorii de aproape 530 de milioane de euro pentru sute de mii de pensionari, şomeri şi alte categorii sociale defavorizate.

Presa de la Atena susţine însă că ajutoarele împărţite acum de cabinetul conservator condus de Antonis Samaras reprezntă doar mită înaintea alegerilor europarlamentare de pe 25 mai.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri